Sign In

Intranät på er SharePoint-plattform

Utmaningen med ett intranät är ofta att definiera vad det ska innehålla och hur det ska organiseras. Det gäller att intranätet hålls levande så användarna motiveras att återvända för att söka och hantera nyheter och annan relevant information för organisationen.
Precis som när man bygger ett hus är det viktigt att ha en ritning, en plan att gå efter innan bygget börjar. I intranätprojekt förlitar man sig ofta alltför mycket på plattformen för intranätet och tror att den ska ta hand om det jobbet. Man bygger struktur och slår på funktionalitet planlöst. Det resulterar i en miljö där man till slut tappar grepp om både struktur, behörighet och informationsflöde. Jämför det med ett husbygge om man började dra vatten och el planlöst och utan dokumentation som ett exempel.

Första intrycket – startsidan

Startsidan är det första man möter på ett intranät och står därmed för det första intrycket. Det gör det extra viktigt att startsidan är överskådlig, den ska vara lite som en löpsedel och visa upp den allra viktigaste och hela tiden färska informationen.​

intrax.png
 

Ett beprövat koncept

Enligt Axalons Best Practice så bygger Axalon intranät på ett sätt som vi ser fungerar och behöver därmed inte uppfinna hjulet på nytt i varje projekt. Men vi finjusterar gränssnitt och layout för att intranätet ska passa företagets grafiska profil och verksamhet. Bilden visar Axalons egna intranät.​ Välj våran standardpaketering med utrymme för tillägg för att få ett fullt fungerande intranät för verksamheten.

Ingår Tillägg
Grundstruktur för informationsarkitekturenAnpassad och utökad sökfunktionalitet
Mall för organisationsytorAvancerad mall för organisationsyta
Färg och form enligt grafisk profilMockups enligt grafisk profil
Sidmallar för till exempel nyheter och informationssidorMigrering av data från gammalt intranät
Nyhetshantering för både centrala och divisionsnyheterArkivering och målgruppsstyrning av nyheter

​​